Kobieta Koduje

Zupa serowo-cebulowa von Mateo

Dziś zapraszamy was na zupę serowo-cebulową, z kuleczkami drobiowymi ze szczęśliwej kurki, z dodatkiem świeżej natki pietruszki, okraszoną prażoną cebulą , muśniętą świeżo zmielonym pieprzem,podawaną z chrupiącym chlebem tostowym.

14466380_1137363669666462_1496470677_oSkładniki:

3l wody
2 cebule
1 kostka rosołowa
1 kość
1 marchew
3-4 ząbki czosnku
0,5 kg mięsa drobiowego mielonego
2-3 łyżki bułki tartej
świeża natka pietruszki
2 tosty
pieprz, sól, liść laurowy, ziele angielskie

Receptura:
Z  przyprawionej wody, kostki rosołowej, porcji rosołowej i warzyw przygotowujemy bulion na przypieczonej cebuli – doprawiamy pieprzem i solą, ziele angielskie, liść laurowy. Kiedy baza rosołowa będzie już gotowa, wkładamy do zupy 3 serki topione ze szczypiorkiem i cebulą.
Do dania przygotowujemy też pulpety drobiowe na bazie mięsa mielonego, przyprawione czosnkiem, pieprzem i solą, dodajemy 2-3 łyżki bułki tartej i jajko i formujemy kulki. Uformowane kulki wrzucamy do ugotowanej już zupy na 5-10 min, aby mięso się ugotowało, ale nie rozgotowało.
Zupę podajemy okraszoną świeżą natką pietruszki i podpieczonej cebulki z kawałkiem ciepłego tosta.

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.