Kobieta Koduje

Tarta ze szpinakiem

W taki gorący dzień jak ten nie ma czasu aby stać przy garnkach i wymyślać skomplikowane dania, a i jeść się tak nie chce. Tak więc dziś robimy tartę!

food-555715_1280

Składniki:

1 torebka mrożonego szpinak

7 ząbków czosnku

pół opakowania sera feta 

spód do tarty,

parmezan

Papryczki jalapeno

pieprz, sól, bazylia, tymianek, cukier

Receptura:

Czosnek rozdrabniamy w maszynce (3 ząbki przeznaczamy do sosu, 4 do szpinaku). Czosnek do szpinaku podsmażamy na łyżce masła, po czym przekładamy do miseczki. Mrożony szpinak wrzucamy na patelnie i podgrzewamy, aż cała woda odparuje. Następnie przyprawiamy do smaku. Dodajemy fete i okolo 10 plasterków papryczek. Calość mieszamy i układamy na rozłożonym wcześniej cieście francuskim w blaszce. Nadmiar ciasta zawijamy i posypujemy parmezanem.

Sos czosnkowy przygotowujemy z 3 ząbków, mielimy przez maszynkę i dodajemy 3-4 łyżki johurtu naturalnego, szczyptę soli, cukru, bazyli i pieprzu.

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.