Kobieta Koduje

Daktylowa Nutella

30180722_1854348041250231_1605710001_n

UWAGA! Daktyle należy dzień wcześniej zalać gorącą wodą aby zmiękły!

Składniki:

100g daktyli
1/4 szklanki mleka roślinnego
3 łyżki kakao
2 łyżki cukru kokosowego lub syropu z agawy do słodkości

Przygotowanie:

Wcześniej nasiąknięte wodą daktyle odcedzamy z wody i wrzucamy do blendera, dodajemy resztę składników i wyrabiamy na gładką masę. 
Zazwyczaj jeśli chcę większą ilość nutelli na kilka dni to podwajam lub potrajam porcje. Smacznego!

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.