Kobieta Koduje

Zdrowe bounty

Składniki:

  • 250g wiórków kokosowych
  • 1 puszka schłodzonego mleka kokosowego (musi się chłodzić kilka h)
  • Słodzik do smaku ( 2 łyżki syropu agawy)

Polewę można zrobić z gotowej czekolady lub zrobić z oleju kokosowego, kakao i syropu z agawy.

Przygotowanie:

Schłodzone mleko kokosowe wyjmujemy z puszki, oddzielając od wody – używamy wyłącznie śmietanę kokosową, przekładamy ją do miski. Do tego dodajemy odmierzone wiórki i syrop z agawy, wszystko dokładnie mieszkamy i formujemy kulki lub batoniki. Wkładamy na 1h do zamrażarki po czym wyjmujemy i obtaczamy w rozgrzanej czekoladzie. Batoniki następnie trzeba włożyć na jakiś czas do lodówki aby czekolada zastygła.

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.